Zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga kan je helpen je veranderde lichaam te begrijpen. Tijdens de yogales besteden we aandacht aan een goede houding met je groeiende buik. Daarnaast krijg je oefeningen om de bekkenbodemspieren te ontspannen. Dit kan je bevalling vergemakkelijken en een goede bloedcirculatie bevorderen. Yoga geeft je vele lichamelijke en emotionele voordelen. Het kan de ervaring van je bevalling en het moederschap positief beïnvloeden.

De yogahoudingen zijn speciaal afgestemd op alle fasen voor en na de bevalling. Ook krijg je eenvoudige ademhalingsoefeningen. Het laat je zien hoe je zo ‘licht’ en ontspannen mogelijk kunt bevallen. Yoga- en ontspanningsoefeningen helpen je om je zo prettig mogelijk te voelen samen met je kind. Ook helpt yoga je bij het herstellen na je bevalling.

De ademhaling speelt een heel belangrijke rol tijdens je zwangerschap en bevalling. Door ademhalingsoefeningen kun je ontspannen en vertrouwen krijgen in je veranderende lichaam. Je kunt wekelijks instromen. De partneravonden gaan in overleg. Na de bevalling kun je samen met je baby of baby’s deelnemen aan Baby Yoga.