Kum Nye

Kum Nye (Koem Njee) is een Tibetaanse vorm van yoga. Je krijgt een prachtig stelsel van oefeningen en bewegingen. Deze yogavorm draagt bij aan zelfgenezing. Het verlicht spanningen en opent je innerlijke zintuigen.

Lichaam en geest komen met elkaar in contact en in balans door een zachte manier van ademen. Inademen door de neus en uitademen door de mond. Zo laat je gemakkelijker je spanningen, angst en boosheid los.

Kum Nye is zeer oud en kent vele vormen. Het stamt zelfs af uit de voor-Boeddhistische Bon-cultuur van het oude Tibet. De voordelen van deze yogavorm waren zo groot dat het onderricht werd gegeven aan iedereen. Het verbetert de kwaliteit van leven bij regelmatige beoefening. Het helpt je relativeren als je je zorgen maakt en angst hebt.

rustgevend ontspanning

Deze lessen geven je een introductie. Ervaar, forceer niets en adem zonder je zorgen te maken. Kum Nye laat je zien en voelen hoe de bewustwording van je ademhaling je grootste bondgenoot kan zijn. Integratie en bewustwording van je lichaam en geest staan voorop. Via het lichaam verruimen van je gewaarwordingen, van je geest en de ervaringen van je geest. Laat je (voor)oordelen los en zie wat mogelijk is als je je ontspant.